header banner
Default

WhatsApp introduserer en sikker passkey-innlogging med lyd og bilde


Table of Contents

  I vår skrev vi om hvordan Google mener at fremtiden for sikker innlogging ikke er tofaktors-autentisering, men heller passkeys. Det bygger på en standard utviklet av FIDO Alliance der det opprettes en kryptonøkkel hvor nettsiden og brukeren har hver sin del. I fremtiden trenger brukeren bare å identifisere seg på mobilen med fingeravtrykk eller ansiktsgjenkjenning. Det finnes ikke noe passord som kan glemmes eller stjeles.

  Les også Google sikrer kontoen din Google har kunngjort at de vil bli kvitt phishing og erstatte passord med passordfri autentisering. Samtidig som det skal bli enklere for brukere å bekrefte avsenderen i Gmail.

  Og det er ikke en obskur standard – den støttes av selskaper som Google, Apple, Microsoft, Samsung, Meta, Amazon, Mastercard, Visa og Paypal. Nylig begynte Google å be folk som logger inn på tjenestene deres om å opprette en passkey i stedet.

  Nå følger WhatsApp også etter, og kommer snart med en oppdatering av Anroid-appen der man kan skru på passkey-innlogging. Slik kan man sikre samtalene sine uten å måtte forholde seg til passord eller SMS-bekreftelser.

  Android users can easily and securely log back in with passkeys 🔑 only your face, finger print, or pin unlocks your WhatsApp account pic.twitter.com/In3OaWKqhy

  — WhatsApp (@WhatsApp) October 16, 2023

  Med tanke på at WhatsApp har samme eier som Facebook, nemlig Meta, tar det nok ikke lang tid før den samme innloggingen blir å finne på Facebook.

  Techradar har fått tak i en tidlig versjon av appen og har lagt ut en guide til hvordan det kommer til å fungere.

  Jonas Ekelund

  (f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

  Sources


  Article information

  Author: Kim Torres

  Last Updated: 1700144881

  Views: 522

  Rating: 4.8 / 5 (97 voted)

  Reviews: 84% of readers found this page helpful

  Author information

  Name: Kim Torres

  Birthday: 1924-06-07

  Address: 375 Tate Falls, Douglasfurt, NV 29599

  Phone: +4662998306551754

  Job: Insurance Agent

  Hobby: Raspberry Pi, Snowboarding, Swimming, Geocaching, Knitting, Embroidery, Skydiving

  Introduction: My name is Kim Torres, I am a unyielding, frank, Gifted, proficient, valuable, unreserved, vivid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.