header banner
Default

De analist verwacht een stijging van 80% op deze vijf Crypto AI-aandelen


 Begin dit jaar hebben velen kennisgemaakt met artificial intelligence (AI), ofwel kunstmatige intelligentie. Inmiddels heeft de opkomende technologie een prominentere rol gekregen in het bewustzijn, wat gepaard ging met een opleving van de waarde van AI-aandelen. 2023 zou wat dat betreft weleens het begin kunnen zijn van een langetermijntrend. Analisten bij IBM voorspellen dat de AI-industrie, die in 2022 werd gewaardeerd op 93 miljard dollar, tussen de 40 en 80 procent zal groeien de komende 3 jaar.

Het handelsplatform eToro stelt je in staat om uit te wijken tot andere investeringsopties buiten cryptovaluta om. Meld je nu gratis aan via deze link om onderstaande aandelen zelf te bekijken of te verhandelen.

🔔 Vandaag: €56 goud gratis Advertentie GoldRepublic

Best presterende AI-aandelen

VIDEO: 📊 AI altcoins FET, OCEAN en AGIX stijgen zeer hard! Gaan deze altcoins X10 vanaf hier?! BTC analyse!
CryptoCoinTalk

Als je dacht dat gigantische winsten alleen behaald kunnen worden met digitale activa, dan heb je het mis. Zo staat de waarde van het aandeel van NVIDIA (NVIDIA), een Amerikaanse technologiebedrijf dat bekend staat om zijn geavanceerde grafische verwerkingseenheden (GPU’s) en grafische kaarten, momenteel maar liefst 229% hoger dan aan het begin van het jaar.

C3.ai (AI) komt op de aandelenmarkt wellicht het dichtst in de buurt van een puur AI-aandeel. Het in 2009 opgerichte Amerikaans softwarebedrijf is momenteel gespecialiseerd in enterprise AI, ofwel kunstmatige intelligentie voor bedrijven. Als je op 1 januari had geïnvesteerd in C3.ai, dan had je een winst van 184% op mogen schrijven.

Grote technologiebedrijven zoals Alphabet (GOOGL), Microsoft (MSFT) en Amazon (AMZN) zijn bovendien ook belangrijke spelers in de ontwikkeling en toepassing van AI. Deze giganten hebben sterke AI-divisies en investeren gigantische bedragen in de nieuwe technologie. Alphabet, Microsoft en Amazon zijn in 2023 tot dusver met respectievelijk 51%, 39% en 58% gestegen.

Advertisement

AI en crypto: investeer in beiden

VIDEO: 15 BEST AI Stocks That Will Make You Millions (Once In A Lifetime Opportunity!)
Wysetrade

AI en blockchain-technologie zijn beiden opkomende innovaties die veel potentieel hebben om de manier waarop we leven drastisch te veranderen. De razendsnelle opmars van kunstmatige intelligentie wordt duidelijk zichtbaar in de uitstekende koers prestaties van AI-gerelateerde aandelen.

Ter vergelijking: bitcoin (BTC) staat op het moment 55% hoger dan het begin van het kalenderjaar. Dit betekent dat Amazon, C3.ai en NVIDIA meer rendement hebben opgeleverd tot dusver in 2023 dan bitcoin.

Wil jij ook in de AI hype stappen door directe blootstelling te verkrijgen tot bedrijven die zich richten op deze technologie? Alle aandelen die in dit artikel aan bod zijn gekomen, zijn verhandelbaar op eToro. Op het gebruiksvriendelijke handelsplatform kun je zonder kosten en met lage minimumbedragen beleggen in crypto, aandelen, grondstoffen, forex en indices. Maak een account via deze link om direct gratis te beginnen met investeren.

Sources


Article information

Author: Shawn Lopez

Last Updated: 1698737282

Views: 906

Rating: 4.7 / 5 (41 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Shawn Lopez

Birthday: 2018-07-14

Address: 8267 Cynthia Street, Ashleyton, CA 20974

Phone: +4665278153307127

Job: Medical Doctor

Hobby: Woodworking, Kite Flying, Video Editing, Fencing, Badminton, Poker, Photography

Introduction: My name is Shawn Lopez, I am a spirited, unguarded, audacious, unswerving, lively, steadfast, unreserved person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.