header banner
Default

Kwetsbaarheid in de crypto-industrie kost Binance miljarden


Een recent rapport van Binance Research onthult dat het gebruik van zogeheten orakels sinds 2020 heeft geleid tot verliezen van meer dan $892 miljoen. Hoewel orakel netwerken als Chainlink (LINK) cruciaal zijn voor het ophalen van externe gegevens naar blockchain netwerken, blijken deze systemen toch niet helemaal waterdicht te zijn.

Over $892M has been lost due to oracle-related exploits since 2020.

Curious how oracle-less protocols eliminate dependency on oracles? Are they the ideal solution?

We explore all that and more in this #Binance Research report.https://t.co/PurvkgHz4J

— Binance Research (@BinanceResearch) September 28, 2023

Orakels fungeren als de brug tussen on-chain en off-chain werelden om blockchain-netwerken toegang te geven tot externe informatie. Er zitten echter kwetsbaarheden in deze systemen. De manipulatie van orakels heeft sinds 2020 tot bijna een miljard dollar aan verlies geleid, meldt Binance onderzoek.

🎁 Nieuw: Bitcoin mining vanuit huis! Eerste €500 cadeau Advertentie Rollman Mining

Orakel manipulatie: Kunstmatig opdrijven van crypto prijzen

VIDEO: How to Use Binance App in Pakistan | Learn to Buy & Sell Crypto Coins from Binance
Kashif Majeed

Een van de meest voorkomende vorm van deze manipulatie omvat het kunstmatig opdrijven van de prijzen van tokens met lage liquiditeit. Deze trend lijkt eindelijk in 2023 af te nemen. Het verlies als gevolg van orakel gerelateerde exploits is dit jaar aanzienlijk verminderd. Deze vermindering kan volgens Binance worden toegeschreven aan strengere beveiligingsmaatregelen.

Bovendien wordt aangenomen dat afname van de total value locked (TVL) in het gedecentraliseerde financiële (DeFi) ecosysteem hier een rol in speelt. Hoewel volgens het rapport orakels van onschatbare waarde zijn voor blockchain-netwerken, kunnen kwetsbaarheden altijd blijven bestaan.

Het onderzoek bevat verschillende aanbevelingen voor projecten die de afhankelijkheid van orakels willen verminderen. Vooral in leningen, derivaten en non-fungibele tokens (NFT’s). Orakelvrije protocollen bieden ook enkele voordelen, zoals een verhoogde veiligheid. Echter brengen ze ook nadelen met zich mee, zoals complexiteit en verminderde efficiëntie.

Advertisement

Innovatieve crypto technologieën zoals orakels zijn niet immuun

VIDEO: $1.00 CRO Coin Prediction For 2025 [Crypto.com VS Binance EXAMPLES!]
The Crypto Report

Deze recente bevindingen van Binance benadrukken opnieuw de complexiteit en uitdagingen van de blockchain-wereld. Het accentueert dat zelfs innovatieve technologieën zoals orakels niet immuun zijn voor manipulatie.

Onlangs kwam Chainlink, een populair project op Ethereum (ETH), onder vuur te staan. Het team zou had plotseling belangrijke wijzigingen aangebracht zonder medeweten.

Het doel van Chainlink was het waarborgen van de betrouwbaarheid van zijn diensten. Echter viel dit niet in de smaak bij de gebruikers, die felle kritiek uitten op deze wijziging.

Sources


Article information

Author: Francisco Johnson

Last Updated: 1699169762

Views: 820

Rating: 4.1 / 5 (114 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Francisco Johnson

Birthday: 1998-11-13

Address: 4004 Shane Roads, Brownside, NC 37295

Phone: +4485049737427625

Job: Software Developer

Hobby: Embroidery, Coffee Roasting, Hiking, Raspberry Pi, Bird Watching, Woodworking, Running

Introduction: My name is Francisco Johnson, I am a unguarded, Gifted, vibrant, dedicated, ingenious, accessible, resolved person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.