header banner
Default

Da han investerede 150 dollar, blev han skældud af sin kæreste, og nu er en dansk bitcoin-milliardær


Han satsede stort, mens ingen andre turde, og nu har den digitale valuta bitcoin skabt en uset pengemaskine for Niklas Nikolajsen.

Hvordan kan en uvirkelig valuta - hvor endda valutabetegnelsen er tvivlsom - blive verdens mest hypede investering?

Det er sket for bitcoins, der er eksploderet i værdi og har gjort de digitale pionerer stinkende rige.

Bitcoin krysede 1000 dollar-grænsen den 1. januar i år og har ikke set sig tilbage med en tidobling af prisen.

Udviklingen har fået stor positiv betydning for Niklas Nikolajsen, der har bosat sig i Schweiz.

- Først blev jeg kaldt en outcast, så en finansiel terrorist, og nu anses jeg som en af de vigtigste finansfolk i Schweiz, siger Niklas Nikolajsen i magasinet 'Min første million' på TV 2 News.

Han blev for nylig kåret som den 41. mest indflydelsesrige i den schweiziske finanssektor, hvilket må anses som noget af en bedrift i bankernes eget land.

Rent økonomisk er Niklas Nikolajsen da også på toppen med en personlig formue på én milliard kroner takket være den seneste tids himmelflugt for bitcoin.

Rart at være mig

VIDEO: @davincij15 bought Bitcoin at 1 dollar
Thomas Kralow

- Det er rart at være mig. Jeg er overrasket over, at det er gået så hurtigt, og når du først er et sted, som jeg er nu, så er det selvforstærkende. Der kommer korrektioner, og de bliver også massive, men så kommer vi op igen, og vi er slet ikke ved toppen endnu, siger Niklas Nikolajsen.

Tillykke til alle modige mennesker, der ikke lyttede til autoriteterne

Lars Seier Christensen, investor og tidligere ejer af Saxo Bank

Så længe et stigende antal opbevarer deres penge i det begrænsede udbud af bitcoins og ikke sælger, så er der ingen overligger, vurderer storinvestoren.

Han havde først regnet med at se en bitcoinværdi på 10.000 dollar i 2020 og ikke en regnfuld novemberdag i 2017.

Niklas Nikolajsens første forsigtige bitcoinkøb skete til under 50 cent. Kæresten skældte ham endda ud, da han satsede de 150 dollar, men skældte ham senere ud for ikke at have købt for mere.

Skal vi banke os selv tilbage til stenalderen, bare fordi moderne teknologi kan udnyttes af kriminelle?

Niklas Nikolajsen, ejer af Bitcoin Suisse

Pizzaer for millioner

VIDEO: Bitcoins gjorde danske Niklas til mangemillionær - DR Nyheder
P3 Essensen

Den første store portion bitcoins købte han den 1. februar 2011, hvor kursen lød på 77 cent. Prisen for de 1000 bitcoins var dermed 770 dollar. I dag er værdien af de bitcoins på over 60 millioner kroner.

Det var ikke til at se dengang, at det skulle blive en aldeles lukrativ forretning, for den vel nok mest omtalte historie i bitcoinkredse er fra efteråret 2010, hvor programmøren Laszlo Hanyecz betalte 10.000 bitcoin for to pizzaer.

Tippet af en ven

VIDEO: Bitcoin Update - just buy $1 worth of bitcoin please!
Davinci Jeremie

Det var samtidig med pizzakøbet, at Niklas Nikolajsen første gang hørte om bitcoins.

At gøre bitcoin ulovligt er som at gøre matematik ulovligt. Det giver ingen mening

Niklas Nikolajsen, ejer af Bitcoin Suisse

En kammerat sendte et såkaldt white paper på otte sider forfattet af Satoshi Nakamoto, der er et pseudonym for den eller de personer, der står bag bitcoin.

Dokumentet, der blev skrevet under finanskrisens rasen i efteråret 2008, lagde grundlaget for den digitale valuta (se det her).

- For første gang i verdenshistorien har vi et stykke data, som kun én person kan eje, og alle kan sende til hinanden uden en mellemmand. Det er det, der er helt utroligt med bitcoins, forklarer Niklas Nikolajsen.

Narkohandlernes nye yndlingsværktøj

VIDEO: Så meget betaler du i skat af din kryptovaluta (Bitcoin skat Danmark 2021)
Daniels Pengetips

Han ser mulighed for, at bitcoin og andre kryptovalutaer kan få samme rolle som Uber inden for de etablerede systemer og dermed revolutionere den finansielle sektor.

Da Niklas Nikolajsen så bitcoinlyset, stiftede han firmaet Bitcoin Suisse, der i dag er et af verdens største selskaber inden for den virtuelle valutaverden med 38 ansatte og en månedlig omsætning på to milliarder kroner.

Da bitcoin i slutningen af november ramte de fem dollarcifre i børskurs, fik det den danske rigmand Lars Seier Christensen til tasterne, efter han for nylig med klækkelig milliongevinst solgte sine bitcoins.

- Det tog mig tre år at tjene en tredjedel af potentialet, tre måneder at tjene den næste tredjedel og tre uger at gå glip af den sidste tredjedel. Tillykke til alle modige mennesker, der ikke lyttede til autoriteterne, skrev Lars Seier Christensen på Facebook.

Aktiedirektør ikke begejstret

VIDEO: Hvad er BITCOIN? Forklaret på Simpel Dansk!
Kristian Bruus

En af de mest respekterede investorer herhjemme, Jeppe Christiansen fra kapitalforvalteren Maj Invest med omkring 64 milliarder kroner under forvaltning, er mildt sagt ikke fan af bitcoin.

- Mange investorer køber bitcoins for svimlende priser, selvom det reelt kun er datakoder uden værdi, pointerer Jeppe Christiansen.

Der kommer korrektioner, og de bliver også massive, men så kommer vi op igen, og vi er slet ikke ved toppen endnu

Niklas Nikolajsen, ejer af Bitcoin Suisse

Han står ikke alene.

Gårsdagens vilde udsving i bitcoinprisen, hvor 20 procent blev barberet af værdien på et døgn, har fået en af finansverdenens absolutte superstjerner, Goldman Sachs-chefen Lloyd Blankfeins, til at fare i flint og kalde det svindel.

- Bitcoin falder ikke i min smag. Mange ting, der ikke er faldet i min smag over de sidste 20 år, har alligevel fungeret, men mit gæt er, at det her ikke vil ende med at fungere, siger Lloyd Blankfein til The Guardian.

Skeptikerne tæller også Jamie Dimon, der er chef for en af verdens allerstørste investeringsbanker, JP Morgan Chase. Han kritiserer blandt andet bitcoin for at være en lyssky valuta og har truet med at fyre sine ansatte, hvis de handler i bitcoin.

- Hvis du er i Venezuela eller Ecuador eller Nordkorea eller et sådant sted, eller hvis du er en narkohandler, en morder, den slags ting, så er det en bedre idé at handle i bitcoins end i amerikanske dollar, har Jamie Dimon udtalt.

En gave for samfundet i stedet for trussel

VIDEO: Hvad vil der ske, hvis internettet blev slettet?
Videnskab․dk

Når det kommer til anklagen om bitcoin som de kriminelles nye legeplads, ser Niklas Nikolajsen et angreb som det bedste forsvar.

- Skal vi banke os selv tilbage til stenalderen, bare fordi moderne teknologi kan udnyttes af kriminelle? Gode hospitaler gavner også kriminelle, siger investoren, der ser det som en ubetinget fordel, at bitcoin eksisterer uafhængigt af banker og økonomisk politik.

- Hvis du bygger en bagdør ind i bitcoin til overvågning for regeringer, så bygger du også en bagdør for Mugabe og hans kloner, eller Nordkorea kunne bruge det her til at se, at nogle har værdier, og så gå ud og hente dem, mener Niklas Nikolajsen.

Først blev jeg kaldt en outcast, så en finansiel terrorist, og nu anses jeg som en af de vigtigste finansfolk i Schweiz

Niklas Nikolajsen, ejer af Bitcoin Suisse

Han har en stor historisk interesse og kan godt lide at nørkle derhjemme med en guldmønt. Men det er heller ikke den funklende bitcoinmønt eller de digitale tråde, der skaber den største glød i øjnene hos Niklas Nikolajsen.

Kærligheden ligger i mulighederne i den blockchain-teknologi, der ligger til grund for bitcoin og andre digitale valuta.

- Teknologien kommer til at gøre vores liv bedre og lettere. Men også rigere – jeg mener ikke, at en bitcoin stiger i pris, men effektiviseringer i samfundsøkonomien, siger Niklas Nikolajsen.

- Blandt andet de mange i finanssystemet, der stadig sidder og stempler og registrerer, kan gå ud og producere dåser og skruer. Det glæder jeg mig rigtig meget til.

Boligkøb med alternative valutaer

VIDEO: MY EX-WIFE TOOK ALL MY BITCOIN!!!! 😱
Davinci Jeremie

Bitcoin har ifølge den erfarne aktør kastet sit dårlige rygte fra de tidlige år fra sig, bankerne er begyndt at involvere sig i bitcoin, og i Schweiz har Finanstilsynet givet bankvæsnet lov til at handle med kryptovalutaer.

Niklas Nikolajsen har også pakket tasken for at besøge danske banker, der er sultne efter at komme på bitcoin-vognen.

- Vi er på nippet til at se nationale valutaer, aktier, obligationer og varemærkerettigheder udkomme på blockchain, og at boliger bliver handlet på blockchain. Det kommer også til at ske i Danmark, selvom nationalbankdirektøren er imod, siger han.

- At gøre bitcoin ulovligt er som at gøre matematik ulovligt. Det giver ingen mening.

Sources


Article information

Author: Sherry Diaz

Last Updated: 1697802721

Views: 1243

Rating: 3.5 / 5 (71 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Sherry Diaz

Birthday: 2010-03-22

Address: 095 Jones Dam, Millerchester, SD 17970

Phone: +3514556555575232

Job: Sales Representative

Hobby: Sculpting, Astronomy, Camping, Drone Flying, Fishing, Scuba Diving, Archery

Introduction: My name is Sherry Diaz, I am a dazzling, venturesome, resolute, transparent, enterprising, rare, skilled person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.