header banner
Default

Australië stelt voor om huidige wetgeving op te leggen aan cryptobeurzen


Table of Contents

Australië heeft vandaag een voorstel uitgebracht om cryptobeurzen te reguleren, terwijl het land zich inspant om "duidelijkheid te verschaffen" en "klanten te beschermen."

Het Australische ministerie van Financiën verklaarde in een raadplegingsdocument dat de tekortkomingen en kwetsbaarheden van deze handelsplatforms de "noodzaak om te reguleren ter bescherming van consumenten" hebben vergroot.

De regering is van plan om bestaande Australische financiële wetten te benutten. Ze heeft het voornemen om van platforms met een bepaalde drempelwaarde aan activa - AU$1.500 (€948) voor een individu of AU$5 miljoen (€3,2 miljoen) in totaal - te eisen dat ze een Australische vergunning voor financiële diensten verkrijgen.

Specifiek willen de toezichthouders ook bepaalde verplichtingen opleggen, zoals het instellen van normen voor bewaarsoftware en vereisten bij het verhandelen van tokens. Het voorstel kan ook aanvullende verplichtingen opleggen voor activiteiten zoals handelen, staking, tokenisatie en fondsenwerving.

De raadpleging voor dit document sluit op 1 december 2023.

"Het is verheugend om te zien dat het ministerie van Financiën vandaag een raadplegingsproces heeft gestart," zegt Jonathon Miller, algemeen directeur van Kraken Australië, tegen The Block. "Australië bevindt zich nu in de ongelukkige situatie waarin onze regelgeving erg lang op zich heeft laten wachten, dus we proberen crypto in de bestaande regelgeving voor financiële diensten te persen. We lopen achter op onze internationale collega's als het gaat om het implementeren van een kader voor crypto, dus ik begrijp de noodzaak om lokaal iets in te voeren om platforms zoals de onze zekerheid te bieden."

Miller zegt echter dat deze aanpak voldoende kansen biedt om de nuances van de technologie te negeren. "Ik hoop dat we op een collaboratieve manier met de overheid kunnen samenwerken om ervoor te zorgen dat we de voordelen van toekomstige innovaties in crypto niet tenietdoen, die misschien buiten het conventionele 'financiële diensten'-kader vallen," voegt hij eraan toe.

Angela Ang, senior beleidsadviseur bij blockchain-intelligentiebedrijf TRM Labs en voormalig toezichthouder bij de Monetary Authority of Singapore, zegt in een bericht op sociale media dat het voorstel van de Australische regering "een doordachte manier is om bestaande wettelijke en regelgevende structuren toe te passen op crypto-activa, rekening houdend met hun unieke kenmerken en in lijn met internationale normen."

Sommige banken in Australië zijn steeds voorzichtiger geworden met betrekking tot de risico's van mogelijke cryptozwendel. In juli verklaarde de National Australia Bank dat ze sommige betalingen aan "hoogrisico"-cryptobeurzen had geblokkeerd om haar klanten te beschermen. In juni nam ook de Commonwealth Bank of Australia maatregelen om de mogelijkheid van haar klanten om geld naar cryptobeurzen te sturen te beperken vanwege op crypto gebaseerde oplichtingspraktijken.

Lees ook

Sources


Article information

Author: Mrs. Jessica Gross DVM

Last Updated: 1697921762

Views: 660

Rating: 3.5 / 5 (64 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mrs. Jessica Gross DVM

Birthday: 1922-03-31

Address: 5875 Schmidt Brooks Suite 460, East Andrewport, MA 02446

Phone: +4359546173501934

Job: Article Writer

Hobby: Telescope Building, DIY Electronics, Running, Raspberry Pi, Camping, Reading, Kite Flying

Introduction: My name is Mrs. Jessica Gross DVM, I am a variegated, receptive, multicolored, transparent, brilliant, clever, dedicated person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.